A A A K K K
для людей із порушенням зору
Улашанівська територіальна громада
Хмельницька область, Шепетівський район

З давніх – давен до початку ХХ століття

Дата: 04.04.2019 17:02
Кількість переглядів: 753

В 1648 році в селі налічувалось 43 господарства, а в 1650 – 28 господарств, причиною зменшення господарств була визвольна війна українського народу проти польських загарбників.

На перше січня 1899 року село Бараннє належало до Острозького повіту Кривинської волості, Улашанівка – до Ізяславського повіту Славутської волості.

У 18 століття Бараннє належало Яну Сангушко, потім Сангушко продав село Яблунівським. В 1804 село Бараннє було продано Напрушевським.

Село Бараннє належало до Крупецького приходу. Земельні наділи за «уставними грамотами» після скасування кріпосного права були: город – одна десятина, орне поле – чотири десятини, сінокос – одна десятина. Таких наділів і господарств було – 34, при звільненні від кріпосного права на 1891 рік уже було 66 господарств. Селяни володіли половиною і чвертю тих наділів, які були в них раніше.

В селі школи не було. В 1870  році в с. Крупець відкрилася школа, з Бараннього її відвідувало 12-15 хлопчиків. Селяни жили бідно, основним заняттям було землеробство, селян лікували знахарки.  В 1909 році в селі Бараннє було – 89 дворів, 583 жителі, в селі Улашанівка – 87 дворів, 678 жителів


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь