A A A K K K
для людей із порушенням зору
Улашанівська територіальна громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Період зростання продуктивності праці і піднесення сільськогосподарського виробництва

Дата: 09.04.2019 15:26
Кількість переглядів: 651

Колгосп,  якому в час його організації колгоспники дали символічну назву «Перемога», керований партійною і при активній допомозі комсомольської організації, швидко зростав. Будувались нові господарські приміщення, зростало поголів’я худоби і її  продуктивність, підвищувалась урожайність, зростав матеріальний добробут і культурний рівень колгоспників. Вже в 1935 році колгоспники одержали на трудодень по 4 кг. зерна, 6 кг. картоплі, солому, полову, по 2 крб. грішми.

На зміну Онойку Мусію прибув новий голова колгоспу – Гуменюк Денис Федорович. Розгорнулось дійове соціалістичне змагання між бригадирами та ланками за високі врожаї.  На той час бригадири колгоспу: 1-ї бригади – Пархомчук Терентій, 2-ї – Бондарук Пилип, 3-ї – Журавський Кирило, 4-ї – Василюк Іван -  завзято змагалися за першість в колгоспі.

 В 1937 році на території  колгоспу було створено Державну сортовипробовувальну станцію ( збереглася до цього часу), яка проводила на 100   площі посів різних с/г культур з  метою виявлення найкращих з них і рекомендації для посіву в колгоспах району. В  останні передвоєнні роки колгосп вважався одним з найкращих господарств району. Вчитись і переймати досвід господарювання часто прибували  делегації з інших  колгоспів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь