A A A K K K
для людей із порушенням зору
Улашанівська територіальна громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Село в роки незалежної України

Дата: 09.04.2019 15:41
Кількість переглядів: 815

В 1991-1992 роках за  рахунок державного бюджету через усі вулиці  села прокладені добротні бетонні дороги.

В 1991 році  колгосп ім. ХХІ з’їзду КПРС, згідно рішення загальних  зборів колгоспників (протокол № 3 від 3  червня  1991 року), перейменовано  на колгосп «Мир» в зв’язку із роз’єднанням: колгосп  роз’єднався на 3  сільськогосподарські підприємства: колгосп «МИР» - с. Іванівка та   с.Пузирки – центральна  садиба  в с.Іванівка; колгосп ім.Михайлова – с.Марачівка; колгосп  «Полісся»  - с. Жуків.   

Від’їзд   молоді  з села  вплинув на зменшення народжуваності і збільшення  смертності серед населення  села. За 5 років  - з 1991 по 1995 рр.  -  в с. Іванівка  народилась 51 дитина,  а померло 75 чоловік.

Роздроблення проходило не лише у сільськогосподарських  підприємствах. У серпні 1992  року  Іванівська сільська рада,  до  складу  якої  на той час входило 4 села: Іванівка, Пузирки, Жуків та Марачівка,  розділяється  на  2  сільські ради: Іванівську сільську раду, до  складу  якої  входить 2 села – Іванівка  та Пузирки з центром у с. Іванівка та Жуківську  сільську  раду, до складу якої входило с. Жуків та Марачівка. Головою сільської ради  обрано Марчук Людмилу  Михайлівну

14 жовтня 1992 року зустріла своїх прихожан  церква, побудована на старому  місці за рахунок внесків громадян с.Іванівка та навколишніх сіл

Фото без опису

Багато  старших  громадян села прийшли в цей день забутими стежками, щоб, як їхні предки,  відвідати храм божий. Поряд  з  православною церквою в селі  існує церква християн  віри  євангельської,  яку також  відвідують частина громадян  села.

В 1993 році гостинно відкрило свої двері новозбудоване приміщення шкільної їдальні та дитячого садка, які знаходяться в підпорядкуванні  Іванівської  сільської  ради народних  депутатів. Щодня дитячий  садок почало відвідувати більше 20 дітей на день. Поряд із  школою  завершувалось  будівництво  спортивного залу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь