A A A K K K
для людей із порушенням зору
Улашанівська територіальна громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Заклади культури, пам’ятники культури

Дата: 09.04.2019 15:49
Кількість переглядів: 770

Із  соціально-культурної сфери  в селі  працюють:  неповна середня школа, дитячий садок, фап фельдшерсько-акушерський пункт (ФАП).

Поблизу Іванівського НВК І-ІІ ст. розміщений залізобетонний пам’ятник загиблим на фронтах Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років воїнам-односельчанам села Іванівки.

Поряд з пам’ятником розміщена меморіальна дошка на честь загиблих у роки Голодомору 1932-1933 років.

У центрі села, між двома невеличкими ставочками розташувалася будівля сільського будинку культури, що побудований  в 1963-му році та була відкритий 5 грудня того ж року, в ньому було відведено дві світлі кімнати під бібліотеку.

Згодом в клубі сформувалися співочий та драматичний гуртки художньої самодіяльності, в яких брали участь 32 учасники.

Учасники художньої самодіяльності сільського будинку культури приймали активну участь в усіх масових заходах, що організовував колгосп-передовик. З 1-го жовтня 1966 по 15 жовтня 1968 року в Іванівському будинку культури завідуючим працює Ващук Рудольф Васильович. Під його керівництвом учасниками драматичного гуртка було зіграно 7 вистав: «Будка №27», «Безталанна», «На віру», «На перші гулі» та інші. Діяв гурток баяністів:

У Іванівському будинку культури в період з 1966 по 1968 роки діяли дорослий та дитячий (75 дітей) хори. Також в клубі був духовий оркестр і художник. 15 жовтня 1968 року трудова діяльність Рудольфа Васильовича в селі Іванівка завершилась.

З 1973 року на посаду завідуючої будинку культури призначили Максимчук Ніну Адамівну, що пропрацювала на цій посаді близько 25-ти років. За період роботи Ніни Адамівни проводилось чимало різних заходів, та найяскравішим було районне свято Масляна.

Відпрацювавши близько 25-ти років на посаді завідуючої  будинку культури,  Ніна Адамівна йде на пенсію і на її місце приходять Самойлюк Н.А., Тимчук Г.І. На сьогоднішній день цей заклад очолює  Мазур І.І.

Незважаючи на погіршення демографічної  ситуації та старіння населення,  на території  села проводяться різні культурно-розважальні заходи. Так, з нагоди Дня молоді 24 червня 2012 року  в селі  відбулося районне свято, в якому  взяла участь керівник апарату райдержадміністрації Войтюк Н.О., яка привітала молодь району зі святом. Зі словами вітань до молоді звернувся також сільський  голова Хавронюк Б.П.

На районному святі з’явились делегації із Улашанівської, Ногачівської, Марачівської, Сьомаківської, Бачманівської, Волицької, Жуковської сільських рад, щоб взяти участь у конкурсі «Міс Славучанка» та показати свою силу та вдачу на спортивному майданчику. Вісім красунь взяли участь в дівочому конкурсі. Дівчата співали і танцювали, виявляли свої господарські таланти та демонстрували творчі  фантазії. Всі учасниці стали переможницями  в різних номінаціях, отримали стрічки та цінні подарунки. Титул «Міс Славучанка» отримала Поліщук Анастасія із Улашанівської сільської ради.    

31 липня 2012 року в Іванівській сільській бібліотеці відбулася  школа передового досвіду. На заході були присутні: директор Славутської РЦБС Власюк  В.М., методисти Бродюк Л.О., Сидорчук Д.А., колеги  з інших бібліотек, голова сільської ради Хавронюк Б.П., секретар Одуха Н.В., директор

Керівник клубу -  Тимчук Галина Іванівна, 1961 року народження, освіта середня спеціальна, посада зав.філіалу.

        

Бібліотека -  одна з найважливіших ланок людської цивілізації. Щоб відповідати цьому високому призначенню, потрібно бути завжди на рівні часу. У 2011 році за допомогою голови сільської ради Хавронюка Бориса Петровича  і Корпорації «Сварог» Іванівська бібліотека отримала комп’ютер і ксерокс.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь