A A A K K K
для людей із порушенням зору
Улашанівська територіальна громада
Хмельницька область, Шепетівський район

СЕЛО В РОКИ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ

Дата: 09.04.2019 16:26
Кількість переглядів: 884

На базі колишнього колгоспу ім. ХХІ з’їзду КПРС у 1991 році в червні  утворилося три господарства: колгосп «МИР» с. Іванівка, колгосп «ПОЛІССЯ» с. Жуків, колгосп ім. Михайлова с. Марачівка.

       Тоді ж жителі с. Марачівка неодноразово приїздили в село Крупець (Мазур І.С., Буденчук О., Мазур В., Буденчук С. та інші) з проханням до Мороза Михайла Євгеновича, який на той час працював головою Крупецької с/ради, щоб він дав згоду бути головою колгоспу. Мороз М.Є. колись працював в тих селах, знав там людей  і люди його знали, довіряли, а тому погодився.

      6 червня 1991 року був обраний головою спочатку колгоспу, а після колгосп перейменували в ССВ (спілка селянських виробників), так само ім. Михайлова.

 Першими кроками управління стала побудова доріг по всьому селі та господарству як основної тодішньої проблеми сіл, бо під час дощів в селі не можливо було проїхати навіть підводою.

 За 1991- 1995 роки  також було закуплено більше 20 одиниць різної с/г техніки, збільшились обсяги виробництва продукції тваринництва і рослинництва.

В 1997 році на базі спілки селянських господарств рішенням загальних зборів 27 липня утворено Приватно-орендне підприємництво ім. Михайлова. В 1998 році проведено розпаювання майна та земельні частки (паї ). 20 громадян виявили бажання працювати на даних паях разом зі своїми сім’ями, тобто вийшли з підприємства.  В цьому ж році було утворено селянсько-фермерське господарство «Нікіта», засновником якого є Мазур Микола Іванович.

 Під час  реформ у 1998 році, видано Указ щодо  масової приватизації. Тож ПОП ім. Михайлова створене правонаступником ССВ ім. Михайлова на умовах взяття на себе усіх боргів ССВ. І район, і населення знову довірили очолити підприємство Морозу Михайлу Євгеновичу.

 За період роботи вже приватного господарства також побудовано чимало найманими  працівниками,  за кошти підприємства було добудовано телятник на 250 голів для безприв’язної відгодівлі, добудовано комору для зберігання насіння, заасфальтовано площадку на зерно, прокладено дороги по фермі з плит,  обгороджено господарство плитами, збудовано  тракторну  майстерню .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь