A A A K K K
для людей із порушенням зору
Улашанівська територіальна громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Миньківська дільнича лікарня

Дата: 09.04.2019 17:41
Кількість переглядів: 885

Миньківська дільнича лікарня була заснована в 1946 році в старій хаті. Головним лікарем в той час працював Буділовський.  В 1956 році в Минківську лікарню приїхала на роботу лікар-терапевт Кузіч-Баланчук Клавдія Кузьмівна і пропрацювала до  2003 року. В Миньківській лікарні тоді був стаціонар на 10 ліжок, роділка на 4 ліжка. Приміщення нової лікарні, амбулаторії, родвідділення було побудоване протягом  2- х  років  за фінансової допомоги колгоспу і відкрите в 1964 році,  на 25 ліжок. Головним лікарем дільниці була Клавдія Кузьмівна Баланчук, лікарем-орденатором працював Романюк Олександр Максимович,  він же посадив біля лікарні великий садок.

В п’ятдесяті роки дільниця була велика, обслуговувались села: Миньківці, Романіни, Хутір Шевченка, Вачів, Бачманівка, Перемишель, а також села Шепетівського р-ну – Хутір, Кірчик, Романів. Транспортом для обслуговування населення були пара коней.

В амбулаторії багато років протрудились ветерани праці: акушерка  – Косік-Баланчук Тетяна Антонівна; патронажна медсестра Сукач Катерина Пилипівна.

Працював стаціонар по 1996 рік, а потім його закрили.   В 1999 році було відкрите нове приміщення амбулаторії сімейної медицини, головним лікарем на той час був Мельник Олег Сергійович, а Клавдія Кузьмівна обійняла посаду лікаря-педіатра.

В даний час (2012 р.) в амбулаторії трудяться медсестри: Білецька Л.Я. (з 1979 року), Косік Г.Л.( з 1987 року), Сідорська С.М.( з 1991 року). Акушерка Ніколаєнко Т.М. з 1990 року, мед реєстратор Миронюк К.С. з 1976 року, санітарка Левчук Т.А. з 1994 року.


Фото без опису

Жовтень  2002 року,  відкриття нової амбулаторії


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь