A A A K K K
для людей із порушенням зору
Улашанівська територіальна громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Географічне положення. Природні умови

Дата: 09.04.2019 17:46
Кількість переглядів: 819

Населений пункт - село Цвітоха Славутського району Хмельницької області  знаходиться на північно - західній правій притоці річки Горинь-Утка на Волинській височині, тобто на південно-західній Східно-Європейській рівнині в зоні мішаних лісів Малого Полісся.

На півночі села Цвітоха проходить залізниця республіканського значення та автотраса.

Найближчий залізничний вузол - місто Шепетівка та станція міста Славута , а село Цвітоха розташоване в центрі між ними. До міста Шепетівка - 11 км, а до районного центру м. Славута - 9 км.

Основна маса відкладів нашої місцевості складають відклади крейдяного періоду. Тут нагромаджена велика кількість крейдоподібних вапняків. Породи цього часу представлені пісками і пісковиками, піщаними вапняками. Є також піски різного геологічного часу, поширені в нашому селі і селах  Кам’янка, Ташки.

Вони мають в основному  будівельне значення (для розчинів дорожнього будівництва). У нас є потужні поклади піску - два родовища - Цвітоське і Славутське. Їх використовують для виробництва скла. Велике значення мають поклади в нашій місцевості сапонітової (червоної) глини, яка знаходиться на Червоній горі в с. Ташки.

Ці запаси використовують для покращення родючості ґрунту, годування домашньої птиці, свиней, а також для виготовлення ліків для зміцнення ендокринної системи. 

Найбільше багатство нашого краю - ліс. З дерев переважає сосна, часто домішується береза, дуб, ялина. Підлісок практично відсутній. Ліс має важливе ґрунтозахисне , водоохоронне , рекреаційне значення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь