Улашанівська територіальна громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Село в роки незалежної України

Дата: 09.04.2019 17:58
Кількість переглядів: 778

З грудня 1989 року колгосп перейшов у власність підсобного господарства ХАЕС.  Адже місто Нетішин розросталося (будував­ся другий енергоблок), а з продук­тами харчування ставало дедалі су­тужніше. Тож Рада Міністрів УРСР звернулася до керівництва Хмель­ницької області з пропозицією ство­рити поблизу підсобне господарст­во, аби забезпечувати Нетішин м’ясом, молоком, городиною. 

Власне, підсобне господарство ХАЕС грало в ті роки роль не тіль­ки постачальника продовольства для Нетішина. Ключовим чинником була продукція, на яку в умовах дикої бартеризації економіки зав­жди був попит. А кінець бартерних схем і наведення ладу у фінансо­вих розрахунках спонукало керів­ників АЕС переглянути своє став­лення до підсобного господарст­ва. Занадто дорогою виходила со­бівартість продукції цього підроз­ділу. Та й ідея власної картоплі та сала для працівників станції в умо­вах стабілізації економіки країни стала вже неактуальною.

Ста­ло воно називатися Хмельницьким відділенням виробничого підпри­ємства «Агропромисловий комп­лекс» ДП НАЕК «Енергоатом». Зго­дом йому передали землі сільсько­господарського призначення ко­лишнього ПСГ — у довгострокове користування на умовах оренди терміном на 10 років.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь