A A A K K K
для людей із порушенням зору
Улашанівська територіальна громада
Хмельницька область, Шепетівський район

ДО УВАГИ СУБ'ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ!

Дата: 21.05.2020 10:40
Кількість переглядів: 485

                                    Про державне регулювання цін

Постановою Кабінету Міністрів України від 22.05.2020 № 341 «Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення» (далі - Постанова) тимчасово запроваджується державне регулювання цін на соціальнозначущі товари шляхом декларування зміни роздрібних цін у разі їх збільшення.

Відповідно до пункту 3 Постанови ця постанова набирає чинності через десять днів з дня її опублікування і діє до закінчення карантину, встановленого постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом”. Постанова набрала чинності 18 травня 2020 року.

Постановою затверджено вичерпні переліки товарів, що мають істотну соціальну значущість та товарів протиепідемічного призначення, що необхідні для запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом, та Порядок декларування зміни цін на них.

Декларування зміни роздрібних цін на товари здійснюватиметься в електронному вигляді шляхом подання відомостей з використанням кваліфікованого електронного підпису до Держпродспоживслужби через її офіційний веб-сайт за посиланням http:declaration.consumer.gov.ua (посилання стало активним 18 травня 2020 року).

Після успішної реєстрації даних, відомості одразу вноситимуться до Реєстру роздрібних цін на товари в автоматичному режимі без участі посадових осіб Держпродспоживслужби. З Реєстром роздрібних цін можна буде ознайомитися на офіційному сайті Держпродспоживслужби за посиланням http:declaration.consumer.gov.ua

За порушення порядку формування, встановлення та застосування цін і тарифів до суб’єктів господарювання застосовуються адміністративно-господарські санкції відповідно до статті 20 Закону України «Про ціни і ціноутворення», а також притягуються до адміністративної відповідальності громадяни (фізичні особи-підприємці) і посадові особи суб’єктів господарювання шляхом накладання штрафів у розмірах, визначених статтею 1652 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь