A A A K K K
для людей із порушенням зору
Улашанівська територіальна громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Проведено засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Улашанівської сільської ради

Дата: 05.06.2020 14:44
Кількість переглядів: 546

5 червня відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Улашанівської сільської ради на якому розглянуто важливі питання забезпечення життєдіяльності громади. Участь у засіданні взяли члени комісії, виконуючі обов’язки старост та запрошені.

Згідно порядку денного першим було розглянуто питання про заходи щодо запобігання та протидії пожежам лісів, торфовищ і сільгоспугідь у літній період 2020 року. Про забезпечення протипожежного захисту урожаю 2020 року. Активну участь в обговоренні даного питання взяли виконуючі обов’язки старост та запрошені – представник РС ГУ ДСНС України у Хмельницькій області Дмитро Столяр та директор ДП «Славутське лісове господарство» Віктор Сапожнік. Варто зазначити, що питання забезпечення пожежної безпеки в природних екосистемах є особливо важливим для Улашанівської громади, адже 4 населені пункти знаходяться в безпосередній близькості до лісових масивів, що в свою чергу створює потенційну небезпеку виникнення масштабних лісових пожеж. В ході обговорення прийнято ряд рішень, зокрема щодо необхідності посилення інформаційно-розяснювальної роботи з населенням щодо недопущення виникнення пожеж та необхідності дотримання правил пожежної безпеки у побуті та під час відпочинку.

Після розгляду першого питання перейшли до обговорення другого питання порядку денного, а саме про заходи щодо забезпечення безпеки людей на водних об’єктах сільської ради у літній період 2020 року. В ході обговорення сільський голова Микола Гизимчук наголосив, що рішенням комісії з питань ТЕБ і НС сільської ради від 24.02.2020 року № 1 визначено що, місця масового відпочинку на водних об’єктах на території Улашанівської сільської ради відсутні. Однак, це не означає що, громадяни не будуть відпочивати біля водойм. А тому особливу увагу слід звернути на проведення роз’яснювальної роботи з населення щодо неприпустимості відпочивати в місцях не пристосованих для відпочинку належним чином. Долучився до обговорення даного питання і представник РС ГУ ДСНС України у Хмельницькій області Дмитро Столяр, який проінформував присутніх про основні вимоги під час облаштування місць масового відпочинку та наголосив на необхідності встановлення попереджувальних табличок та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з населенням.

   Особливу увагу присутні приділили розгляду змін до чинного законодавства в частині внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів для загального водокористування.

Як наголосив сільський голова Микола Гизимчук чинним законодавством передбачено вільний доступ громадян до усіх водних об’єктів (за винятком приватної власності). Однак, трапляються випадки коли окремі громадяни, не маючи належним чином оформлених документів на оренду водних об’єктів перешкоджають громадянам у проведенні вилову риби або ж відпочинку на берегах водойми, що є прямим порушенням вимог чинного законодавства, зокрема статті 60 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Так, в ході обговорення даного питання старостам поставлено задачу в визначені строки провести роботу з потенційними орендарями водних об’єктів щодо оформлення права оренди належним чином.

Крім того, старостам наголошено на необхідності проведення роз’яснювальної роботи з населенням в частині того, що відповідно до чинного законодавства кожен громадянин має право вільного та безоплатного доступу до водних об’єктів, а в разі порушення гарантованих державою прав необхідно звертатися до правоохоронних органів.

Таким чином, засідання комісії пройшло конструктивно та плідно, адже опрацьовано ряд важливих для громади питань.

Результати прийнятих рішень будуть обговорені на наступному засіданні комісії.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь