A A A K K K
для людей із порушенням зору
Улашанівська територіальна громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Шепетівська місцева прокуратура з місцем дислокації в м. Славута повідомляє:

Дата: 24.06.2020 16:28
Кількість переглядів: 457

Всьому виною оковита.

29 січня 2020 року село Довжки Славутського району сколихнула страшна звістка: в меліоративному каналі села виявлено тіло місцевого жителя з численними тілесними ушкодженнями  та у напівоголеному стані. 

Слідчо-оперативна група, виїхавши на місце події, виявила одяг потерпілого та сліди волочіння тіла, які привели до будинку, розташованому поблизу меліоративного каналу по  вул. Чорновола в   с. Довжки. Численні сліди злочину виявлено і у самому будинку.

Як з’ясувалося під час досудового розслідування пригода сталася напередодні, 28.01.2020 у вечірній час. Троє чоловіків, у тому числі потерпілий, розпивали спиртні напої у будинку одного з жителів села. Виявивши, що спиртне закінчилося, власник будинку примушував потерпілого йти ще за горілкою, пригадавши йому ще й те, що останній грішив дрібними крадіжками. Не обмежившись словесним конфліктом, господар завдав потерпілому декілька ударів кулаком по голові. До нього приєднався й товариш, який вирішив допомогти провчити негідника.

Якби конфлікт закінчився на цій стадії, вдалося б уникнути тяжких наслідків.

Проте, коли потерпілий зібрався йти додому, біля виходу з будинку господар наздогнав його, завдавши ще декілька ударів ногою та рукою, а співучасник потягнув його за одяг та коли той упав, обидвоє  ногами у взутті нещадно почали гамселити по голові, тулубу та ногах бідолаху, не зважаючи на його крики та прохання припинити побиття.

Коли потерпілий вже не мав сили кричати, бити припинили та вирішили випити ще. Повернувшись з новою порцією горілки, один із  злочинців виявив, що побитий чолові не подає ознак життя. Недовго думаючи, зловмисники вирішили позбутися тіла, витягнувши його до меліоративного каналу, залишаючи по дорозі одяг, який стягувався з тіла загиблого, та повернулися до хати, щоб продовжувати пити горілку.

Коли ж у селі з’явилися працівники поліції,  «герої» втекли до сусіднього села, де й були затримані наступного дня.

Проведеною судово-медичною експертизою тіла загиблого виявлено численні тілесні ушкодження, травми голови, грудної клітки, попереку, переломи ребер та стегнових кісток, які й потягли за собою виникнення після травматичного шоку та спричинили настанням смерті.

Вироком Шепетівського міськрайонного суду від 17.06.2020 винних засуджено до 8 років та 6 місяців позбавлення волі кожного.

Під час судового розгляду кримінального провадження обвинувачені пояснили свої вчинки надмірним вживанням спиртних напоїв.

Призначаючи покарання судом враховано як пом’якшуючу вину обставину - щире каяття та активне сприяння у розкритті злочину, так і обтяжуючу – перебування у стані алкогольного сп’яніння,  а також негативну характеристику з місця проживання, відсутність міцних соціальних зв’язків та роботи, поведінку обвинувачених після вчинення злочину та їх намагання позбутися тіла.

Слід зауважити, що вирок не набрав законної сили, оскільки обвинувачені мають право на його апеляційне оскарження упродовж 30 днів.

 

Прокурор Шепетівської

місцевої прокуратури                                                                                      І. Гучинська


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь