A A A K K K
для людей із порушенням зору
Улашанівська територіальна громада
Хмельницька область, Шепетівський район

ЗІ ЗВІТУ СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ. ПИТАННЯ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ

Дата: 20.10.2020 17:52
Кількість переглядів: 802

Фото без опису

ПИТАННЯ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ

На виконання Комплексної  програми соціального захисту населення Улашанівської сільської ради на 2019-2021 роки та Положення про надання матеріальної допомоги громадянам з сільського бюджету 145 громадянам надано матеріальну допомогу  на загальну суму  134,4 тис.грн. 

Всього на квартирній черзі при виконавчому комітеті Улашанівської сільської ради перебуває 24 особи, з них: 1 особа – загальної черги;  23 особи – позачергової, з них:

діти сироти - 11 осіб,

учасники ліквідації пожежі на ЧАЕС -1 особа,

учасники АТО – 3 особи,

діти, позбавлені батьківського піклквання – 8.

В 2020 році четверо осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебували на обліку за рахунок отриманої компенсації з Державного бюджету придбали житло загального сумою 1 млн 414 тис 096 грн.

Рішенням сесії Улашанівської сільської ради від 17.12.2019 № 11-12/2019 прийнято безоплатно з спільної власності територіальних громад в комунальну власність Улашанівської сільської ради все рухоме і нерухоме майно КУ «Славутський районний центр надання соціальних послуг», змінено назву «Славутський районний центр надання соціальних послуг» на нову назву комунальна установа «Центр надання соціальних послуг Улашанівської сільської ради». Затверджено положення та структура комунальної установи.

Центр надання соціальних послуг утворено для здійснення соціального обслуговування та для надання соціальних послуг громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги за місцем проживання.

 Центр розміщений в соціально-побутовому комплексі у с. Миньківці, вул. Центральна, 89, який належить до власності Улашанівської сільської ради.

 В комунальній установі «Центр надання соціальних послуг Улашанівської сільської ради» працюють відділення:

відділення соціальної допомоги вдома;

відділення організації надання адресної допомоги та соціальної адаптації;

Протягом 2020 року виявлено 526 особи, а фактично обслужено 255 осіб, які потребували надання соціальних послуг. На постійній основі обслуговується 241 особа, з них за плату 129 осіб, один соціальний робітник в середньому обслуговує 17 чоловік.

Від надання якісних  соціальних послуг за плату центром було отримано 29,7 тис. грн.

При відділенні організації надання адресної допомоги та соціальної адаптації діє соціально-побутовий комплекс в с. Миньківці, де надаються банно - пральні послуги. У зв’язку із   гострою респіраторною короновірусною інфекцією СОVID – 19 та встановленням карантинних обмежувальних заходів,  відвідування та надання банно – пральних послуг було призупинено.

В Центрі працює пункт прокату технічних та інших засобів реабілітації для громадян, які не мають групи інвалідності, але згідно заключення лікарів потребують тих чи інших засобів реабілітації (обслужено 4 особи).

Для покращення добробуту громадян, які обслуговуються центром додатково залучається благодійна допомога у вигляді продуктів харчування, промислових товарів,  засобів реабілітації, коштів.

Протягом першого півріччя у період карантину в зв’язку із короновірусною інфекцією СОVID – 19, спільно із Національною мережею продуктових магазинів АТБ,  працівниками центру  було надано допомогу у забезпеченні  продуктовими пакетами найбільш вразливих верств населення  (71 особа).

Отримано від  благодійного фонду «Зміцнення громад» одяг бувший у використанні  на суму 5638грн..

Для працівників центру проводяться семінар - наради на яких підводяться підсумки роботи, ставляться завдання, проводяться  навчання  з правової освіти,  охорони праці та техніки безпеки, тощо.

 Центр співпрацює з територіальними органами охорони здоров'я. Протягом року проведено профілактичний медичний огляд всіх працівників, згідно затвердженого графіка підопічні  центру проходять флюрографічне обстеження.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь