A A A K K K
для людей із порушенням зору
Улашанівська територіальна громада
Хмельницька область, Шепетівський район

ЗВЕРНЕННЯ СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ МИКОЛИ ГИЗИМЧУКА З НАГОДИ ДНЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ ТА ПОЛІТИЧНИХ РЕПРЕСІЙ

Дата: 28.11.2020 10:30
Кількість переглядів: 444

Фото без опису

Шановні жителі Улашанівської громади!

Щороку в останню суботу листопада ми разом із українцями всього світу вшануємо пам'ять жертв голодоморів: геноциду українського народу 1932-1933 років, голодоморів 1921- 1922, 1946-1947 років в Україні.

Цього дня у загальнонаціональній хвилині мовчання Україна схилить голови в жалобі за мільйонами людей, життя яких у мирний час обірвала голодна смерть на найродючішій у світі землі.  

Голодомор став національною трагедією і окремою сторінкою в історії українського народу, про яку ми згадуємо лише з сумом та гіркотою.

Наш край також відчув на собі біль голодомору. Ще живі люди, які пам'ятають і можуть розповісти про той жахливий час.
 

Голодомор не є історичною давниною, а глибокою духовною раною, яка нестерпним болем пронизує пам’ять і його очевидців і сучасне покоління. У період з квітня 1932 по листопад 1933 рр., тобто приблизно за 500 днів, в Україні загинули мільйони безневинних людей. На підтвердження страшних наслідків Голодомору в Україні дослідники називають різні цифри жертв, так щодня вмирало приблизно 25 тис. осіб, тобто понад 1000 осіб щогодини, або ж – 17 осіб щохвилини. Це страшні цифри!

Сьогодні ми маємо усвідомити, щоб цього не сталося більше з нашими дітьми, внуками, нашими правнуками, повинні бути єдині у творенні нашої Української національної держави, тверді та свідомі у своєму виборі.

Висловлюємо щирі співчуття нащадкам, родинам загиблих. Нехай Господь Бог прийме їхні душі до Царства Божого, а нас укріпить у вірі, надії, любові.

Прошу всіх жителів  нашої громади приєднатися сьогодні, 28 листопада, о 16 годині до загальноукраїнської акції і засвітити свічки пам’яті за жертвами українського народу у вікнах своїх осель. 

 

Сільський голова Микола ГИЗИМЧУК 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь