A A A K K K
для людей із порушенням зору
Улашанівська територіальна громада
Хмельницька область, Шепетівський район

За скоєння тяжких та особливо тяжкого злочину житель міста Славути постав перед судом

Дата: 29.12.2020 09:21
Кількість переглядів: 359

  Вироком Шепетівського міськрайонного суду від 30 вересня 2020 року  25-річного жителя міста Славута визнано винним у вчиненні розбійного нападу, поєднаного із насильством, небезпечним для життя та здоров’я потерпілого з проникненням у приміщення (ч.3 ст. 187 КК України), а також ряду крадіжок чужого майна, які також супроводжувалися незаконними проникненнями до житла та інших приміщень (ч.3 ст. 185 КК України).

         Вста­но­влено, що у жов­тні–лис­то­па­ді 2019 ро­ку в м.Сла­ву­та ра­ні­ше неодноразово  суди­мий мо­ло­дий чо­ло­вік вчи­нив одинадцять кра­ді­жок з приватних бу­дин­ків, під’їз­дів ба­га­токвартир­них бу­дин­ків, га­ра­жів, під­ва­лів, гос­по­дарсь­ких бу­ді­вель. Су­ма вик­ра­де­но­го майна (елек­троп­ри­ла­ди, бу­ді­вель­ні інс­тру­мен­ти, ве­ло­си­пе­ди та ін­ше) пе­ре­ви­щи­ла 100 ти­сяч гри­вень.

          Зат­ри­ма­ти об­ви­ну­ва­че­но­го вда­ло­ся під час вчинення ним роз­бій­но­го напа­ду на прий­мальни­ка металобрух­ту. Обвинувачений про­ник у під­собне при­мі­щен­ня, де знаходився пункт прийому брух­ту та пог­ро­жу­ючи но­жем, по­чав ви­ма­га­ти у прий­мальни­ка гро­ші. Аби той не чинив опір, вда­рив його но­жем по об­личчю, після чого ще наніс ряд ударів.

         Приз­на­ча­ючи по­ка­ран­ня суд, від­по­від­но до ст. 65 КК Ук­ра­їни, вра­хо­вав сту­пінь тяж­кості вчи­не­них кри­мі­наль­них пра­во­по­ру­шень, один з яких є особливо тяж­ким, осо­бу вин­но­го, який ра­ні­ше не­од­но­ра­зо­во су­ди­мий, в то­му чис­лі за зло­чи­ни про­ти влас­ності. Суд врахував, що обвинувачений за ко­рот­кий про­мі­жок ча­су вчи­нив умис­ні  тяж­кі та особ­ли­во тяж­кий зло­чи­ни про­ти власності, на шлях вип­равлен­ня не став, що свід­чить про його під­ви­ще­ну не­без­пе­ку для сус­піль­ства, а та­кож наявність об­ста­вин, що пом’як­шу­ють та об­тя­жу­ють по­ка­ран­ня.

         Враховуючи наведені обставини, суд дій­шов висновку, що вип­равлен­ня об­ви­ну­ва­че­но­го не­мож­ли­ве без ізо­ля­ції від суспільства, а то­му приз­на­чив покаран­ня у ви­ді поз­бавлен­ня во­лі строком на 7 років 1 місяць з конфіскацією майна.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь