A A A K K K
для людей із порушенням зору
Улашанівська територіальна громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Як діяти під час сильних морозів

Дата: 14.01.2021 16:51
Кількість переглядів: 386

Під час сильних морозів:

намагайтеся уникати тривалого перебування на відкритому повітрі, а якщо цього уникнути не можна - то раз на півгодини заходьте в найближче закрите приміщення, щоб погрітися;

довго перебуваючи на відкритому повітрі, намагайтеся рухатися і відновлювати кровообіг пальців рук і ніг, а відкриті ділянки обличчя обережно розтирати;

перебуваючи довго на відкритому повітрі час від часу пийте гарячий чай, каву або бульйон; виходьте на вулицю добре поївши, адже голодна людина замерзає при морозі швидше.

Майте на увазі, що одягатись потрібно так, щоб між шарами одягу залишався прошарок повітря, який утримує тепло. Верхній одяг бажано носити непроникний, а у взуття необхідно вкладати теплі устілки. Замість бавовняних шкарпеток одягати вовняні – вони вбирають вологу і залишають ноги сухими.

Не виходьте на мороз без рукавичок та шарфа. Кращий варіант – рукавички з водовідштовхувальної тканини, яка не пропускає повітря, з хутром усередині. Рукавички зі штучних матеріалів погано захищають від морозу. У вітряну погоду відкриті ділянки тіла змащуйте спеціальним кремом. Не носіть на морозі металевих, у тому числі золотих та срібних, прикрас. При незначному обморожуванні відігрівайтесь поступово, а саме вмийтеся холодною водою, обережно розітріть обморожену ділянку, випийте щось тепле, закутайтесь. У жодному разі не нагрівайте обморожені ділянки тіла, не розтирайте їх цупкими тканинами, тощо. Також не рекомендовано вживати спиртні напої перед виходом на вулицю як зігріваючий засіб.

Пам’ятайте, дотримання простих правил рятує життя!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь