A A A K K K
для людей із порушенням зору
Улашанівська територіальна громада
Хмельницька область, Шепетівський район

ЗАХОДИ ДО ДНЯ ПАМ'ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ В ЗАКЛАДАХ КУЛЬТУРИ УЛАШАНІВСЬКОЇ ГРОМАДИ

Дата: 29.01.2021 17:57
Кількість переглядів: 1693

Фото без опису

29 січня відзначається 103-річниця бою під Крутами, який став для українського народу символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність своєї Батьківщини.

До Дня пам’яті Героїв Крут з метою патріотичного виховання молоді, вшанування пам’яті Героїв Крут, в закладах культури Улашанівської громади були проведені інформаційно-просвітницькі заходи.

«Прийшов грізний час для нашої Батьківщини. Як чорна гайворонь, обсіла нашу Україну російсько- «більшовицька» грабіжницька орда... Сміливо ж, товариші, йдімо віддати, може, останню послугу тій великій будові, яку ми ж самі будували - Українській державі!» - таким закликом члени студентського куреня Січових стрільців звернулись до українського студентства прийти на підмогу своєму краєві і народу, одностайно ставши під прапор борців за волю України, за всяку ціну спинити ворога.

І вони дійсно віддали «останню послугу». 29 січня 1918 року відбувся трагічний бій під Крутами. Близько 400 українських курсантів і студентів стримали наступ на Київ майже чотирьохтисячної армії більшовиків. Під час бою загинуло близько трьохсот кращих синів України. Бій під Крутами - це героїчна  й водночас трагічна подія. Вона знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення права жити на власній землі та святого обов'язку - боронити її.

Сміливість та жертовність учасників бою зробила їх прикладом для майбутніх поколінь захисників України. З ними порівнюють захисників Донецького аеропорту в теперішній російсько-українській війні. Тому героїв Крут називають першими кіборгами.

Шановні користувачі,  про ті трагічні події розкаже вам виставка-реквієм, яка діє в бібліотеці.

Фото без опису

Фото без опису

29 січня - День Пам'яті героїв Крут - а саме там, у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки  став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність. Літературна виставка в Марачівській сільській бібліотеці.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

У Губелецькій сільській бібліотеці облаштовано тематичну книжкову виставку до Дня пам'яті Героїв Крут.

Фото без опису

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь