A A A K K K
для людей із порушенням зору
Улашанівська територіальна громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Славутська ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області інформує: Чи варто декларувати активи, з яких раніше не сплатили податків?

Дата: 10.08.2021 13:35
Кількість переглядів: 891

         Фото без опису

         В громадській приймальні Улашанівської сільської ради відбулася зустріч начальника Славутської ДПІ Володимира Яремчука з керівництвом громади з приводу роз’яснення основних положень Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (далі – Закон № 1539-IX).

        Головний постулат законодавчих змін - це декларування активів, які набуті у власність до 01.01.2021р. і з яких не сплачено податки та збори. Задекларувавши одноразово такі активи та сплативши податок, фізичні особи отримують можливість в подальшому уникнути кримінального переслідування за несплату податків та зборів. Крім того, одноразове декларування дозволить уникнути фінансового моніторингу  та блокування рахунків у випадках розміщення на банківських рахунках грошових коштів.

     Подати одноразову декларацію можуть будь-які резиденти  чи нерезеденти України, окрім тих , для кого діє  законодавчо встановлена заборона.

         Декларантами не можуть бути:

  • особи, які станом на 01.09.2021р. є малолітніми/неповнолітніми або недієздатними, чи є особами дієздатність яких обмежено;

  • особи, котрі за будь-який рік , починаючи з 01.01.2005р. подавали або повинні подавати антикорупційну декларацію (крім тих, хто претендував або претендує на посади, перебування на яких вимагає чи вимагало подання відповідної декларації, та не були призначені або обрані на відповідні посади);

  • особи, щодо яких Україною застосовані спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) відповідно до Закону про санкції. 

            На добровільне декларування активів відведено рік - із 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року. Проєкт декларації Міністерством фінансів вже розроблено. В податковій службі України спеціалісти працюють над створенням програмного забезпечення для подання такої декларації через електронний кабінет платника податків.

           Тож саме час уважно вивчити всі норми прийнятого закону та прийняти для себе виважене рішення щодо необхідності подання такої декларації.

       Для отримання додаткової інформації звертатись до Славутської ДПІ за телефонами: 7-12-95 та 7-05-26

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь