A A A K K K
для людей із порушенням зору
Улашанівська територіальна громада
Хмельницька область, Шепетівський район

ЗВЕРНЕННЯ СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ З НАГОДИ ДНЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ

Дата: 27.11.2021 09:42
Кількість переглядів: 328

Шановні жителі Улашанівської територіальної громади!

Щорічно в третю суботу листопада Україна у жалобі схиляє голову перед світлою пам’яттю українців – жертв Голодомору 1932-1933 років, що  назавжди увійшов в світову історію як велика трагедія. Її наслідки затьмарили своєю жахливістю навіть воєнні лихоліття.

В цей скорботний день ми згадуємо трагедію – геноцид українського народу, ретельно спланований та реалізований комуністичним режимом на нашій землі. Це було знищення нації, без жодного пострілу, проте повільний та ще більше жахливий, аніж можна уявити – згасанням від голоду.

За даними істориків, у 1932-33 роках жертвами голоду за різними оцінками, стали від 4 до 10 мільйонів людей. Голодомор великою мірою зруйнував українське село, яке зберігало традиції української родини.

Ще живі люди, котрі пам’ятають голодомор і можуть розповісти про нього. Але з кожним днем події голодомору віддаляються в часі, не втрачаючи при цьому свого скорботного і трагічного значення.

Дорогі земляки!

Прошу вас долучитися до вшанування жертв Голодоморів та політичних репресій. Вшануйте пам’ять усіх тих, хто загинув і страждав хвилиною мовчання та запаліть жалобну свічку у вікні своєї оселі.

 

З повагою – сільський голова Микола ГИЗИМЧУК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь