A A A K K K
для людей із порушенням зору
Улашанівська територіальна громада
Хмельницька область, Шепетівський район

ШЕПЕТІВСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА ІНФОРМУЄ: Протидія насильству – пріоритет прокурорської діяльності

Дата: 08.12.2021 11:09
Кількість переглядів: 355

З 25 листопада по 10 грудня проводиться щорічна Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства», метою якої є привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

         У 2017 році на законодавчому рівні визначено поняття «домашнього насильства» та його види, встановлено суб’єктів, що здійснюють заходи спрямовані на захист прав та інтересів постраждалих осіб та посилено відповідальність за його вчинення.

        З-поміж інших, Законом України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» на органи прокуратури покладено функцію зі здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

        Відповідно, протидія та забезпечення ефективного досудового розслідування кримінальних правопорушень, пов’язаних із домашнім насильством, є одним із основних пріоритетів у діяльності Шепетівської окружної прокуратури, а кримінальні провадження вказаної категорії перебувають на постійному контролі.

         Так, упродовж поточного року прокуратурою здійснювалось процесуальне керівництво у 64 кримінальних провадженнях за фактами вчинення правопорушень, пов’язаних із домашнім насильством, за результатами чого у 61 провадженні обвинувальні акти скеровано на розгляд суду, де за принципової позиції прокурорів, які підтримували публічне обвинувачення, вину кривдників повністю доведено та судом призначено покарання.

          Окремо слід зауважити, що важливим аспектом судового розгляду кримінальних проваджень вказаної категорії є законодавчо закріплена заборона їх закриття у зв’язку із примиренням потерплого з обвинуваченим.

          Варто усвідомлювати, що будь який прояв насильства є абсолютно неприйнятним у житті сучасного суспільства, а тому випадки домашнього насильства не слід замовчувати, а обов’язково повідомляти правоохоронні органи з метою припинення протиправних дій, притягнення кривдника до відповідальності та усунення негативних наслідків, яких зазнали постраждалі особи.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь