A A A K K K
для людей із порушенням зору
Улашанівська територіальна громада
Хмельницька область, Шепетівський район

    ПРОВЕДЕНО СЕМІНАР ДЛЯ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ УЛАШАНІВСЬКОЇ ТГ ЩОДО РЕЄСТРАЦІЇ ТА ЗАСТОСУВАННЯ СИСТЕМ РРО/ПРРО ТА ПОДАННЯ ПОДАТКОВОЇ ЗВІТНОСТІ ЗА 2021 РІК

Дата: 26.01.2022 16:36
Кількість переглядів: 393

        Фото без опису

 

      Сьогодні, 26 січня, в громадській приймальні проведено семінар за участі начальника Славутської ДПІ  Володимира Яремчука та спеціалістів Лариси Бондарчук і Надії Бунди для платників податків Улашанівської територіальної громади. До проведення семінару також долучилося керівництво громади та старости старостинських округів.

       До платників було доведено новації податкового законодавства, переваги добровільної сплати податків. Надано інформацію про зміни щодо форм та порядку подання податкової звітності за 2021 рік. Повідомлено про зміни ставок місцевих податків в  2022 році, про індексацію нормативної грошової оцінки земель за 2021 рік.

         Першочергово  зверталась увага на законодавчу вимогу щодо застосування  суб’єктами господарювання , в тому числі платниками єдиного податку, з 1 січня поточного року РРО/ПРРО. Присутнім повідомлено  про наявність пільг в застосуванні РРО/ПРРО в сільській місцевості.

        При розгляді питання про облік товарних запасів податківцями  зверталась увага на те, що ця вимога не поширюється на платників єдиного податку, які  не є платниками ПДВ  та/або не реалізують складну побутову техніку, ювелірні вироби із золота та медичне обладнання та ліки.

       Володимир ЯРЕМЧУК також нагадав платникам податків про можливість отримувати інформацію про зміни в законодавстві та про себе через  електронні сервіси ДПС України.

        У ході зустрічі  акцентовано увагу присутніх на можливості до 1 вересня поточного року кожним громадянином подати декларацію про наявність активів, з яких у попередні звітні періоди не було сплачено податки і таким чином легалізувати свої доходи.

       Оголошено про початок деклараційної кампанії  за 2021 рік. Декларація про майновий стан і доходи  громадянами, які мають  такий  обов’язок подається до 1 травня, а тими хто має право на податкову знижку до кінця поточного року.

        Окрім того, на завершення семінару, представник ТОВ «Промінь» Людмила Нечипорук коротко ознайомила присутніх із послугами сервісного центру для платників податків щодо встановлення необхідного обладнання для впровадження систем РРО/ПРРО.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь