A A A K K K
для людей із порушенням зору
Улашанівська територіальна громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Про порядок укриття в захисних спорудах цивільного захисту

Дата: 11.02.2022 10:06
Кількість переглядів: 224

Укриття населення в захисних спорудах є найбільш надійним способом захисту від впливу небезпечних факторів, що виникають внаслідок надзвичайних ситуацій, воєнних дій або терористичних актів.

Захисні споруди поділяються на сховища і протирадіаційні укриття. Крім того, для захисту людей можуть застосовуватися і найпростіші укриття.

Сховище ? герметична споруда для захисту людей, в якій протягом певного часу створюються умови, що виключають вплив на них небезпечних факторів, які виникають унаслідок надзвичайної ситуації, воєнних (бойових) дій та терористичних актів.

Протирадіаційне укриття ? негерметична споруда для захисту людей, в якій створюються умови, що виключають вплив на них іонізуючого опромінення у разі радіоактивного забруднення місцевості.

Найпростіше укриття ? це фортифікаційна споруда, цокольне або підвальне приміщення, що знижує комбіноване ураження людей від небезпечних наслідків надзвичайних ситуацій, а також від дії засобів ураження в особливий період.

Для привернення уваги перед доведенням інформації до населення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайної ситуації передається попереджувальний сигнал «Увага всім», а саме: коротке звучання електросирени. Тривалість звучання попереджувального сигналу становить 3-5 хвилин.

Почувши звуки сирен необхідно негайно увімкнути телевізор, FM-радіоприймач для прослуховування екстреного повідомлення.

Уважно вислухавши повідомлення кожний громадянин повинен діяти без паніки і метушні у відповідності з отриманими вказівками.

Громадяни, які перебувають вдома повинні:

- постійно тримати включеними радіоприймачі, телевізори для того, щоб отримувати необхідну інформацію і вказівки органів виконавчої влади;

- в готовності тримати індивідуальні засоби захисту органів дихання і шкіри, а при їх відсутності приготувати найпростіші засоби ? ватно-марлеві пов'язки;

- тримати укомплектовану лікувальними засобами медичну аптечку, документи, засоби зв'язку, особистої гігієни, запас їжі та інше засоби.

У разі отримання інформації про виникнення надзвичайної ситуації необхідно:

- перекрити газ, воду, вимкнути електропостачання та інше;

- провести у своїй квартирі (будинку) протипожежні профілактичні заходи;

- на одязі дітей прикріпити нашивки із позначенням прізвища, імені та по батькові, року народження, адреси постійного місця проживання, телефони батьків, або осіб, що їх замінюють.

Особи, що укриваються, повинні прибувати у захисну споруду із засобами індивідуального захисту та дводобовим запасом продуктів у поліетиленовій упаковці та мати при собі найнеобхідніші речі.

Забороняється приносити у захисну споруду легкозаймисті речовини або речовини, що мають сильний запах, а також громіздкі речі.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь