A A A K K K
для людей із порушенням зору
Улашанівська територіальна громада
Хмельницька область, Шепетівський район

До безпечного святкування релігійних свят

Дата: 21.04.2022 14:15
Кількість переглядів: 792

 

       Шановні жителі Улашанівської громади! Наближається велике свято – Великдень або ж Воскресіння Христове!

       На Великодні свята відбуватимуться богослужіння у храмах. У ці святкові дні до культових споруд навідається чимало прихожан.

       Під час літургії священнослужителі та віруючі використовують відкритий вогонь у приміщеннях храмів, тому потрібно бути більш пильними і уважними. Після завершення служби не слід залишати у церквах непогашені свічки, електропобутові та освітлювальні прилади потрібно від’єднати від електромережі.

        Необхідно вкрай обережно поводитися із різноманітними електричними гірляндами (пристроями), якими прикрашають внутрішні конструктивні елементи церков, іконостаси та окремі ікони. Використання різноманітних подовжувачів, з’єднання електричних дротів звичайною «скруткою» та використання у електрозапобіжниках так званих «жучків» можуть будь-якої миті призвести до виникнення пожежі. Свічники потрібно встановити на металеві листи, що закріплені на підлозі.

        Під час богослужіння необхідно поводитися порядно, виважено, не порушувати протипожежні вимоги, не залишати без нагляду дітей, не дозволяти їм гратися з вогнем.

        Тримаючи свічку в руках, необхідно слідкувати за тим, щоб вогонь не потрапив на власні або чужі речі, які можуть миттєво спалахнути. Жінкам необхідно міцно підв’язувати хустки і прибирати волосся, зменшуючи ризик попадання на них вогню при нахилі голови.

       Після служби більшість людей несуть лампадки та запалені свічки додому. Вони, залишені без нагляду, можуть також стати однією з причин пожежі під час святкування Великодня.

       При перших ознаках пожежі негайно телефонуйте «101».

       Також наголошуємо, що пандемія коронавірусу триває, а тому необхідність дотримання основних карантинних обмежень не зникла. В зв’язку з цим просимо дотримуватися безпечної дистанції, а також користуватися захисними масками.

 

З відкритих джерел мережі Інтернет


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь