A A A K K K
для людей із порушенням зору
Улашанівська територіальна громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Славутська ДПІ інформує про сплату податків під час воєнного стану

Дата: 18.05.2022 11:40
Кількість переглядів: 686

Фото без опису

Нещодавно  під головуванням керівника Улашанівської ОТГ Миколи Гизимчука відбулася робоча зустріч начальника Славутської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Володимира Яремчука  з працівниками виконачого комітету та старостами сіл територіальної громади.

       Обговорювались питання наповнонення бюджету в умовах воєнного стану. Звернуто увагу, що своєчасна та в повному обсязі сплата податків  та погашення боргів за попередні звітні періоди як бізнесом так і мешканцями громади  є обов’язком кожного свідомого громадянина на мирній території країни.

     Подальшого контролю потребує питання легалізації трудової зайнятості, збільшення  обсягів виторгів, прозорого обігу готівки за рахунок використання РРО/ПРРО та відповідному збільшенні податкових надходжень  до місцевого бюджету  за рахунок такої діяльності.

     Одним з важливих питань є недопущення зростання цін на соціально значущі товари.

     Начальником ДПІ запропоновано для забезпечення контролю за вище перелічиними напрямками та активізації роботи щодо сплати  земельного податку, орендної плати за землю,  податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, погашення податкового боргу, відновити роботу комісії з погашення заборгованості заробітної плати  та боргів перед бюджетами всіх рівнів.  

     Зміни в податкове законодавство послабили податковий тиск на бізнес на період війни, але незастосування штрафних санкцій - це не дозвіл на несплату податків, а лише можливість адаптуватись до нових умов, вибрати для себе прийнятну систему оподаткування та працювати і сплачувати податки. Наголошувалось на тому, що податковим органам в умовах війни надано право проводити фактичні перевірки СПД, які реалізують підакцизну продукцію, здійснювати моніторинг цін.  

    Менш активно в поточному році жителі громади   декларували доходи  з яких не утримано податки у джерела виплати в 2021 році. Першочергово це стосується доходів одноосібників, пайовиків, які обробляють понад 2 га земельних угідь. Декларацію про майновий стан і доходи можна подати через Електоронний кабінет платника або особисто в Славутській ДПІ.

    Володимир Яремчук також нагадав, що не втратило актуальності питання одноразового (спеціального) декларування.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь