A A A K K K
для людей із порушенням зору
Улашанівська територіальна громада
Хмельницька область, Шепетівський район

ПРИВІТАННЯ З ДНЕМ ДЕРЖАВНОСТІ

Дата: 28.07.2022 08:21
Кількість переглядів: 409

Фото без опису

ДОРОГІ ЖИТЕЛІ УЛАШАНІВСЬКОЇ ГРОМАДИ!

      Сьогодні, 28 липня, у день вшанування Рівноапостольного Князя Володимира та 1034-у річницю Хрещення Руси-України ми вперше відзначаємо День Української Державності!

      Це державне свято було встановлене Указом Президента України від 24 серпня 2021 року з метою утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення!

      Впровадження християнства на нашій землі сприяло утвердженню Київської Русі як потужної європейської держави, стало опорою для єдності народу, сприяло духовному збагаченню та зміцненню загальнолюдських цінностей.

      Історія української державності своїм корінням сягає часів заснування міста Києва та розквіту держави за часів князя Київського Володимира Великого - державотворця, який прийняттям у 988 році Християнства засвідчив цивілізаційний вибір Київської Руси, спадкоємцями якої є, зокрема, Галицько-Волинське князівство, Українська козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Держава, Карпатська Україна та сучасна Україна.

      В умовах збройної агресії проти України рф на найвищому державному рівні активно просуває фейковий образ російської держави – захисника традиційних цінностей, започаткованих за часів Київської Русі – православ’я, народності й державності.

      Сьогодні це свято сповнює вірою у Велику Перемогу українського народу над російським загарбником. Гуртує всіх нас у спільній справі – розбудові красивої громади, розвитку сильної України.

 

З повагою та найкращими побажаннями – сільський голова Микола ГИЗИМЧУК, працівники виконавчого комітету та депутатський корпус Улашанівської сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь