A A A K K K
для людей із порушенням зору
Улашанівська територіальна громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Денис Шмигаль на полях Європейської політичної спільноти провів низку зустрічей із главами урядів країн-партнерів

Дата: 07.10.2022 11:07
Кількість переглядів: 112

Фото без опису

      Під час робочого візиту в Прагу (Чеська Республіка) для участі в саміті Європейської політичної спільноти Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів низку зустрічей з очільниками урядів іноземних країн. Ключовими темами для обговорення були оборонна і фінансова допомога, енергетична безпека, підтримка вступу України в НАТО та подальшої євроінтеграції.

      Перед відкриттям саміту Главу Уряду України зустрів Прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала. Денис Шмигаль подякував за організацію заходу, а також висловив велику подяку чеському народові за збір коштів на придбання танка для української армії.

      Також Прем’єр-міністр України зустрівся з Прем’єр-міністром Словенії Робертом Голобом, з яким обговорив гуманітарну та військову підтримку, експорт українського зерна та посилення санкцій проти російського агресора. Денис Шмигаль подякував Словенії за приєднання до справи «Україна проти російської федерації» в Європейському суді з прав людини.

      З Прем’єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом очільник українського Уряду порушив питання «зернової ініціативи», ситуації на Запорізькій АЕС, плану відновлення України, а також включення Одеси до списку світової спадщини ЮНЕСКО. Денис Шмигаль зауважив, що Греція може поділитися своїм досвідом у проходженні цієї процедури.

      На зустрічі з Прем’єр-міністром Фінляндії Санною Марін Глава українського Уряду торкнувся питань фінансової та військової підтримки України, розмінування українських територій та демілітаризації ЗАЕС.

      Також Денис Шмигаль обговорив питання енергетичної безпеки з Прем’єр-міністром Естонії Каєю Каллас та розмінування й підготовку до опалювального сезону з Прем’єр-міністром Латвії Кріш'янісом Каріньшем. Прем’єр-міністр України подякував Естонії та Латвії за підтримку заявки нашої держави на вступ у НАТО.

      Крім того, Денис Шмигаль зустрівся з Прем’єр-міністром Ірландії Міхалом Мартіном. Сторони обговорили фінансову підтримку, розмінування та створення спеціального міжнародного трибуналу для притягнення вищого керівництва росії до відповідальності за воєнні злочини.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Посилання на джерело:

https://www.kmu.gov.ua/news/denys-shmyhal-na-poliakh-ievropeiskoi-politychnoi-spilnoty-proviv-nyzku-zustrichei-iz-hlavamy-uriadiv-krain-partneriv


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь