A A A K K K
для людей із порушенням зору
Улашанівська територіальна громада
Хмельницька область, Шепетівський район

ДІЇ НАСЕЛЕННЯ ПІД ЧАС СИГНАЛУ «ПОВІТРЯНА ТРИВОГА»

Дата: 19.05.2023 16:27
Кількість переглядів: 227

Фото без опису

Шановні жителі!

В цей складний для всіх нас час, особливо необхідно бути обережним та дотримуватися простих правил поведінки під час сигналу «Повітряна тривога».

Отож, перш за все необхідно встановити на телефоні застосунок «Повітряна тривога».

Сигнал тривоги також можна почути через ФМ-радіо, телебачення, інші засоби оповіщення, які є на території вашого населеного пункту.

Якщо звучить довгий сигнал сирени (3-5 хв.), це попередження про небезпеку, короткий сигнал сирени (1-2 хв.) – небезпека минула «Відбій повітряної тривоги». Через наявні засоби оповіщення транслюється голосове текстове повідомлення про загрозу і порядок дій населення.  

Якщо почули сигнал тривоги перебуваючи вдома необхідно:

1. Ввімкнути телевізор чи ФМ-радіо і уважно прослухати інформацію про характер тривоги;

2. За можливості попередити сусідів і одиноких людей, що мешкають поруч;

3. Швидко одягнутися та одягнути дітей, перевірити наявність пришитих з внутрішньої сторони одягу у дітей дошкільного віку нашивок, на яких зазначено: прізвище, ім’я, по батькові, адреса, вік, номери телефонів батьків;

4. Закрити вікна, вимкнути всі електричні та нагрівальні прилади, перекрити газ, загасити печі, вимкнути світло (автоматичну коробку, рубильник тощо);

5. Взяти «тривожну валізу» (індивідуальні засоби захисту, запас продуктів і води, особисті документи, кишеньковий ліхтар) та найкоротшим шляхом прямувати до найближчої захисної споруди чи укриття.

У разі відсутності в радіусі 500 м від вашого будинку захисної споруди використовуйте для укриття підвальне приміщення під будинком, або погріб.

Якщо ви не почули сигнал та у вас немає можливості швидко перейти у сховище, перейдіть до більш безпечного місця в будинку: подалі від вікон, у коридор — під несучі стіні, або ванну (але закрийте рушником дзеркало).

Пам’ятайте про правило двох стін.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь