A A A K K K
для людей із порушенням зору
Улашанівська територіальна громада
Хмельницька область, Шепетівський район

ПРИВІТАННЯ З ДНЕМ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ І МОВИ

Дата: 09.11.2022 07:05
Кількість переглядів: 130

Фото без опису

      Шановні жителі Улашанівської громади!

      Щороку 9 листопада ми відзначаємо День української писемності та мови, яке було встановлено указом Президента України від 6 листопада 1997 року. За православним календарем цього дня ми вшановуємо пам'ять Преподобного Нестора-Літописця – послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.     

      Рідна мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна, як держава. Знаково, що цього дня також проводять Всеукраїнський радіодиктант національної єдності, який об’єднує українців в усьому світі.

       Упродовж століть наша мова зазнавала суттєвих утисків і заборон. Нині вона має державний статус. І це не пусті слова, адже саме мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах – культурне надбання, яким пишається наш народ.

     Тож, сьогодні дозвольте щиро привітати вас з Днем української писемності та мови! Бережіть рідну мову, утверджуйте її. Нехай материнське слово буде для всіх нас духовним джерелом життя і оберегом. Щастя вам, добра, нових здобутків в ім’я зміцнення нашої Батьківщини. Мирного неба Україні!

 

З повагою та найкращими побажаннями – сільський голова Микола ГИЗИМЧУК, працівники виконавчого комітету Улашанівської сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь