A A A K K K
для людей із порушенням зору
Улашанівська територіальна громада
Хмельницька область, Шепетівський район

В УЛАШАНІВСЬКІЙ ГРОМАДІ УРОЧИСТО ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

Дата: 22.01.2023 09:07
Кількість переглядів: 584

 

Фото без опису

      Щороку 22 січня Україна відзначає великий день незламного народу – День Соборності! Саме цього дня 1919 року, усвідомлюючи свою велику відповідальність перед майбутніми поколіннями,  був ухвалений Акт Злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки. Українці показали яскравий приклад національної єдності та довели, що вона є рушійною силою успішного спротиву зовнішньому агресору.

       З нагоди цього визначного державного свята в Улашанівському сільському будинку культури відбулися урочистості.

      Присутні на урочистому заході в знак єдності та любові до рідної землі спільно виконали Гімн України.

      Далі ведучі запропонували перенестися на сторінки історії, переглянувши презентацію про цей знаменний день та про події, які ознаменували становлення української демократичної єдності.

       У своїй вітальні промові сільський голова Микола Гизимчук наголосив на тому, що Соборність української державності означає, що Україна має свою єдину національну державу, яку створює сам народ, як вільну, суверенну та демократичну.

      Відзначаючи День Соборності України, ми не маємо права на забути про героїв УПА, Січових Стрільців, героїв Крут, героїв Небесної Сотні та наших Захисників, які виборюють незалежність своєї Батьківщини перед російським агресором. Пам’ятати тих, хто поклав своє життя, прагнучи здобути мир на своїй землі.

      20 січня 2015 року жорстока війна на сході України забрала молоде життя нашого земляка – командира 1-ї аеромобільної роти 13-го окремого аеромобільного батальйону 95-ї окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ Збройних Сил України капітана МАРКОВСЬКОГО Володимира Геннадійовича, жителя села Улашанівка. Капітан Марковський віддав своє життя, рятуючи життя підлеглого, у бою з російсько-терористичними угрупуваннями в районі Донецького аеропорту.

      Хвилиною мовчання присутні на заході вшанували світлу пам’ять Володі Марковського та усіх загиблих борців за незалежність та соборність України у різні часи її історії.

       Виконанням патріотичної пісні присутніх привітав зі святом Олег Кондратюк. Окрім того, присутні насолодилися українським народним танцем «Кивак» у виконанні народного ансамблю танцю «Пролісок» Улашанівського сільського будинку культури.

      По завершенні урочистої частини жителі громади поклали квіти до пам’ятника Володимиру Марковському у центрі села Улашанівка та, взявшись за руки, створили нерозривний,  символічний ланцюг єдності, щоб відчути дух дружби, свободи і гордості за свою державу!

       Знаково, що до Дня Соборності України жителі Улашанівської громади єдналися у символічні ланцюги єдності у кожному старостинському окрузі громади, який єднає не лише нашу громаду, а й усю неньку-Україну!

     Дорогі жителі!

      Від імені сільського голови Миколи Гизимчука, працівників виконавчого комітету та депутатського корпусу Улашанівської сільської ради щиро вітає вас з ДНЕМ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ!

      Лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – нашої Перемоги над російським агресором!

      Ми Єдина країна з мальовничою природою, чарівною піснею і мудрими, талановитими людьми. Ми всі прагнемо одного – спокою, міцної і квітучої держави, чистого неба над головою та ПЕРЕМОГИ!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису
 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису
 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

      22 січня  1943 року, під час Другої світової війни було жорстоко розстріляно та спалено - 71 жителя с. Волиця та 53 - жителі с. Губельці. Сьогодні, у 80-ті роковини пам'яті  "кривавої" п'ятниці, було проведено заупокійну  панахиду на братських могилах у селах Волиця та Губельці. 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


 


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь