Улашанівська територіальна громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Українські державні службовці проходять навчання з євроінтеграції в Хорватії

Дата: 12.06.2023 16:12
Кількість переглядів: 96

Фото без опису

     У період з 12 по 16 червня 2023 року група українських державних службовців візьме участь у навчальній програмі «Європейська програма лідерства – головні оновлення в контексті політики ЄС», яка відбудеться у Хорватії за запрошенням та за підтримки Уряду Хорватії та GIZ Ukraine. Проект реалізується на запит Офісу Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

      Таке навчання розраховане на державних службовців, залучених до співпраці з ЄС.

     Представники Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції, Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України до Європейського Союзу, Міністерства закордонних справ України, Міністерства економіки України, а також Національного агентства України з питань державної служби навчатимуться у формі лекцій з проактивним навчальним досвідом, зокрема через отримання навчальних матеріалів та здійснення комплексного аналізу процесів, а також візьмуть участь у практичних заняттях та різноманітних дискусіях.

     Фокусом навчання стануть такі теми, як реформа державного управління як основоположна складова процесу інтеграції до ЄС, нова методика переговорного процесу та нові ініціативи ЄС, мікроекономічна політика в Єврозоні, актуальні виклики для ЄС та інші.

«Ми дуже цінуємо підтримку наших міжнародних партнерів, зокрема більшість країн ЄС активно підтримують Україну на шляху до членства в Євросоюзі і готові ділитися своїм досвідом, як вони всебічно готували країну стати повноцінним членом Європейського Союзу. Дякую колегам із Хорватії за підтримку і запрошення на навчання українських держслужбовців, які безпосередньо рухатимуть євроінтеграційні процеси в межах приєднання України до європейської родини», – подякувала партнерам Віцепремʼєр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина. 

     Зазначена навчальна програма є елементом підготовки представників органів державної влади України до переговорів про членство в ЄС та має на меті перейняття досвіду хорватських колег у підготовці до вступу у Європейський Союз, підвищення компетенції державних службовців з питань щодо головних оновлень в контексті політики ЄС, політичного, інституційного режиму Європейського Союзу та актуальних викликів.

Довідково:

     Такі навчальні програми організовуються Урядом Хорватії з 2003 року. Спочатку вони були спрямована виключно на представників органів державної влади Хорватії з метою розбудови власної спроможності в межах процесу інтеграції до ЄС, потім поширили на країни Західних Балкан. Цього року, МЗС Хорватії та GIZ Ukraine запросили представників України приєднатись до цього заходу.

Джерело: https://eu-ua.kmu.gov.ua/novyny/ukrayinski-derzhavni-sluzhbovci-prohodyat-navchannya-z-yevrointegraciyi-v-horvatiyi  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь