Роки Великої Вітчизняної війни

Дата: 09.04.2019 10:27
Кількість переглядів: 846

4 липня 1941 року село було окуповане фашистами. Потекли чорні дні життя у фашистській неволі. Гітлерівці  нещадно  грабували населення , колгоспне добро. В старости села,фашиста найманця Кравчука Григорія появилися списки комуністів і сільського активу,які постійно переслідувалися.З його зрадницької руки фашистами був розстріляний комуніст Власенко Олександр,який був залишений на окупованій території. Героїчну славу селу принесли ті,хто захищав Вітчизну і не повернулися з поля бою. Під час Великої Вітчизняної війни загинуло більше 100 перемишельців.

На світанку 13 липня радянською військовою частиною,яка пробиралась на схід, в селі було знищено біля 20 військових автомашин , 30 гітлерівських солдатів і офіцерів. Після бою фашисти намагалися палити будівлі,розстріляли декілька колгоспників загрожували знищити все село і населення. Кожен день фашисти і їх найманці ловили людей для відправки  до Німеччини. В старости села,фашистського найманця Кравчука Григорія появилися списки комуністів і сільського активу,які постійно переслідувалися. До Німеччини насильно було вивезено з села понад 100 радянських громадян.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь