Село в роки незалежної України

Дата: 09.04.2019 17:58
Кількість переглядів: 792

З грудня 1989 року колгосп перейшов у власність підсобного господарства ХАЕС.  Адже місто Нетішин розросталося (будував­ся другий енергоблок), а з продук­тами харчування ставало дедалі су­тужніше. Тож Рада Міністрів УРСР звернулася до керівництва Хмель­ницької області з пропозицією ство­рити поблизу підсобне господарст­во, аби забезпечувати Нетішин м’ясом, молоком, городиною. 

Власне, підсобне господарство ХАЕС грало в ті роки роль не тіль­ки постачальника продовольства для Нетішина. Ключовим чинником була продукція, на яку в умовах дикої бартеризації економіки зав­жди був попит. А кінець бартерних схем і наведення ладу у фінансо­вих розрахунках спонукало керів­ників АЕС переглянути своє став­лення до підсобного господарст­ва. Занадто дорогою виходила со­бівартість продукції цього підроз­ділу. Та й ідея власної картоплі та сала для працівників станції в умо­вах стабілізації економіки країни стала вже неактуальною.

Ста­ло воно називатися Хмельницьким відділенням виробничого підпри­ємства «Агропромисловий комп­лекс» ДП НАЕК «Енергоатом». Зго­дом йому передали землі сільсько­господарського призначення ко­лишнього ПСГ — у довгострокове користування на умовах оренди терміном на 10 років.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь