ПРИВІТАННЯ З ДНЕМ ХРЕЩЕННЯ КИЇВСЬКОЇ РУСІ–УКРАЇНИ ВІД ПРАЦІВНИКІВ УЛАШАНІВСЬКОЇ ОТГ!

Дата: 28.07.2020 10:21
Кількість переглядів: 912

Україна святкує 1032-у річницю хрещення Русі.

Фото без опису

Сьогодні, 28 липня, у день величного християнського свята Рівноапостольного Князя Володимира, ми відзначаємо День хрещення Київської Русі-України.

Згідно з літописом, влітку 988 року князь Володимир Святославович був охрещений в церкві св. Якова в Херсонесі й одружився з сестрою візантійського імператора Анною. Наприкінці літа він із дружиною повернувся до Києва і наказав усім прийняти нову віру, а поганських ідолів скинути у Дніпро.

День хрещення Київської Русі-України – свято, яке духовно об’єднало українців, живить нашу віру у мир та добро на землі. Понад 10 століть тому князь Володимир у Києві на Дніпрі хрестив киян і свій народ. Саме з хрещенням Русі на наших землях починає утверджуватися істинна духовність, виникає державність, яка була однією з найбільш потужних, великих і розвинених цивілізаційних складових Європи у Х столітті.

Працівники культури Улашанівської ОТГ організували тематичні виставки до Дня хрещення Київської Русі та підготували святкові вітання.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь