Винуватця дорожньо-транспортної пригоди у м. Славута, внаслідок якої одна людина загинула та інша травмувалась, засуджено до 6 років позбавлення волі

Дата: 15.12.2020 19:27
Кількість переглядів: 380

Працівниками Шепетівської місцевої прокуратури з місцем дислокації в м. Славута в суді доведено вину водія у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинили летальні наслідки.Фото без опису

Дорожньо-транспортна пригода сталась у грудні минулого року в  м. Славута.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 46-річний місцевий мешканець на світанку виїхав з дому в напрямку залізничного вокзалу.

Права кермувати чоловік не мав, оскільки за місяць до цього його притягнуто до адміністративної відповідальності за нетверезе керування транспортним засобом, а посвідчення водія вилучено.

Керуючи автомобілем «Fiat Doblo» знову ж таки у стані алкогольного сп’яніння, чоловік перевищив допустиму в населеному пункті швидкість руху та, аби обігнати інший транспортний засіб, виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення з автомобілем «ВАЗ».

Внаслідок цього водій автомобіля «ВАЗ» отримав смертельні тілесні ушкодження, а його пасажир – тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286  Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого).

Вироком Славутського міськрайонного суду засудженому призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки».

 

Перший заступник

керівника Шепетівської місцевої прокуратури                                                          О. Базан

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь