Хмельниччина отримала генератори в рамках Механізму цивільного захисту ЄС

Дата: 11.01.2023 08:40
Кількість переглядів: 69

Фото без опису

      Забезпечення об’єктів критичної інфраструктури області резервним живленням усе ще є одним із наших пріоритетних завдань, адже рашисти можуть завдати нових ударів по енергетиці в будь-який момент. Тому робимо все, аби лікарні, соціальні заклади, комунальні підприємства були готовими до будь-якого розвитку подій. На цьому наголосив начальник ОВА Сергій Гамалій, передаючи ще три генератори керівникам установ та підприємств області з гуманітарного хабу при Хмельницькій ОВА.

      Це устаткування область нещодавно отримала в рамках Механізму цивільного захисту ЄС, створеного Європейською комісією понад 20 років тому задля покращення запобігання, готовності та реагування на катастрофи. Надані в рамках Механізму генератори отримали ДУ «Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» (33 кВА) , КП “Славутське житлово-комунальне об’єднання” (150 кВА) та КНП «Хмельницький обласний госпіталь ветеранів війни» (150 кВА).

      Зауважимо, що за роки існування Механізм цивільного захисту ЄС був задіяний понад сотню разів, проте війна в Україні стала найбільшим викликом. У відповідь було розгорнуто найбільшу екстрену операцію з часу створення Механізму, коли усі члени ЄС, а також Норвегія, Туреччина та Північна Македонія надали нашій країні величезну підтримку, у тому числі різноманітне обладнання, серед якого генератори та пальне.

      «У складний час Європа продемонструвала найвищий рівень гуманітарної підтримки українців, як тих, хто залишився вдома, так і тих, хто змушений був покинути свої домівки. Щиро дякуємо усім, хто допомагає нам у нашій боротьбі з російським агресором та наслідками його терористичних операцій! Ми відчуваємо вашу підтримку, і вона додає нам сил. Разом переможемо!» – сказав Сергій Гамалій.

Фото без опису

Джерело: https://sheprda.gov.ua/khmelnychchyna-otrymala-heneratory-v-ramkakh-mekhanizmu-tsyvilnoho-zakhystu-yes/  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь