В України великий прогрес на шляху до ЄС, - прем'єр Швеції

Дата: 21.03.2023 11:16
Кількість переглядів: 104

Фото без опису

      Прогрес України на шляху виконання критеріїв членства в Європейському Союзі вражає, але процедури не можна прискорювати.

      Про це заявив прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон після переговорів із канцлером ФРН Олафом Шольцом у Берліні 15 березня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

       Україна вже має статус кандидата в ЄС, зазначив Крістерссон. Але, за його словами, головним у питанні набуття членства є принцип відповідності критеріям, за оцінку чого відповідальна Єврокомісія.

      «Дуже важливо дотримуватися цього принципу та не зрізати кути (не шукати можливостей скоротити шлях)», - зауважив політик. Він нагадав, що навесні буде проведена оцінка прогресу, представлений офіційний звіт.

      При цьому Крістерссон підкреслив обов’язковість того, щоб українці отримали «справжню надію» з боку ЄС, щоб вони побачили: якщо вони зроблять усе необхідне, ЄС також дотримуватиметься своєї сторони угоди.

     «На мій погляд, Україна робить великі кроки в плані своїх зусиль піднятися до рівня, який дозволяє відповідати критеріям; вражає, наскільки вони активні попри війну», - підкреслив шведський глава уряду.

      Тема майбутнього членства в ЄС України, а також Молдови, Грузії та країн Західних Балкан була одним з питань переговорів у Берліні.

      «Всі вони належать європейській родині і потребують підтримки у проведенні реформ», - зауважив Шольц.

      Швеція наразі головує в Раді ЄС.

      Це перший візит Крістерссона в Німеччину в якості глави уряду.

Джерело: https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/3682960-v-ukraini-velikij-progres-na-slahu-do-es-premer-svecii.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь