Славутська ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області інформує: Змінили прізвище чи адресу проживання -  зверніться до податкової

Дата: 29.03.2023 09:11
Кількість переглядів: 398

Фото без опису

         Славутська ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області  нагадує мешканцям громади, що у разі зміни даних, які вносяться до облікової картки фізичної особи – платника податків (прізвища, місця реєстрації тощо) фізичній особі необхідно протягом місяця з моменту виникнення  змін подати Заяву  за формою № 5ДР до податкового органу за місцем реєстрації фізичної особи, або до будь-якого податкового органу якщо фізична особа тимчасово перебуває за межами населеного пункту проживання.

          Для заповнення Заяви за формою № 5ДР використовуються дані паспорта та інших документів, які підтверджують зміни таких даних.

          Якщо в паспорті відсутня інформація про реєстрацію місця проживання /перебування особи або така інформація внесена до безконтактного електронного носія - необхідно пред’явити документ (довідку) про реєстрацію місця проживання /перебування.

           Слід зазначити, що картка платника податків, що засвідчує реєстрацію фізичної особи у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків видається за умови пред’явлення податковому органу, до якого подавалась Заява за формою № 5ДР, паспорта з відміткою про місце реєстрації та, у разі необхідності, документа (довідки) про реєстрацію місця проживання/перебування.

            При наявності електронного цифрового підпису       подати  Заяву  можливо не відвідуючи орган ДПС, а  скориставшись електронним сервісом «Подання відомостей для реєстрації фізичної особи/внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків» засобами ІТС «Електронний кабінет».

             Внесення достовірної інформації щодо фізичної особи до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків  запорука вчасного отримання листів та повідомлень від контролюючого органу, а відповідно і своєчасного виконання обов’язку щодо сплати податків та уникнення штрафних санкцій  за  несплату/несвоєчасну сплату.

 

Телефони для довідок: 7-05-26, 7-02-15, 7-12-95.


                                               


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь