A A A K K K
для людей із порушенням зору
Улашанівська територіальна громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Сьогодення села

Дата: 09.04.2019 17:35
Кількість переглядів: 1223

Романінський цегельний завод  був власністю князів Сангушків. Ще дотепер є в селі будинки, збудовані з цегли, яку виготовляли на їхньому заводі з відбитком фамілії «Сангушко»

Романінський цегельний завод знаходиться в с.Романіни Славутського району Хмельницької області (приблизно 300 км від м.Київ). Завод введено в експлуатацію після реконструкції в 1975р.  У 2004 р. підприємство вдалося підняти з післяперебудовчих руїн, організовано ТОВ «Ромбудкерам».

       За 2004 - 2008 роки була проведена величезна робота з реконструкції і модернізаціі всієї виробничої лінії (піч, формовка, сушила), кар'єри, лабораторії, завдяки чому виробництво цегли зросло в 4 рази  і до 2008 року склало 1,8 млн  шт. на місяць.

Наша продукція точно екологічно чиста: через найвищу якість сировини ніяких додаткових хімічних добавок ми не використовуємо. Основний ринок збуту нашої продукції - м. Київ та Київська область - до 70% цегли продається щомісяця в цьому регіоні, 30% - західна Україна (Хмельницький, Тернопіль, Львів, Івано-Франківськ, Рівне та Луцьк). Наші партнери – це  в основному будівельні організації і великі торгові фірми, але ми раді співпраці і з приватним забудовником.

Цеглу виробництва ТОВ «Ромбудкерам» можна придбати також у наших дистриб'юторів та в мережі будівельних гіпермаркетів «Епіценр». Дуже добре налагоджена на нашому заводі робота логістики: цегла доставляється на будівельні майданчики вже на наступний день після замовлення, власним автомобільним транспортом, а це 7 трейлерів та 5 КАМАЗ-сцепок загальною вантажопідйомністю 310 тонн; на кожну партію цегли видається, крім сертифікатів, паспорт якості.


Фото старого Романінського цегельного заводу до 1975 р.


Хвойні ліси Славутчини - чудовий природний інгалятор, який неможливо замінити чимось штучним. Незчисленна кількість лісових квітів, велетенські сосни, пишні мішані ліси, мають великий лікувально-оздоровлювальний потенціал.

Територія нашого лісу розділена на 4 лісництва: Хутірське, Романінське, Городецьке, Кражовобуда.

У 1937 р. було організовано лісництво у с. Хутір Шепетівського району.



У 1948 році контора лісництва була переведена у с. Миньківці Славутського району. До 2009 року площа лісництва займала 4225 гектарів.



У 1998 році було виявлено на території лісництва дерева та рослини, які занесені до Червоної книги: верба чорнична, лілія лісова, а також  регіонально рідкісні: бобівник трилистий, осока багнетна, вовче тіло болотяне, андромеда багатолиста, образки болотні, пухирник малий.

У 2012 році у лісництві працює 4 працівники: лісничий, помічник лісника, лісоруб, їздовий.


Cоціально-побутовий комплекс в с. Миньківці Славутського районного територіального центру соціального обслуговування

З метою наближення соціальних послуг до потреб сільського населення в с.Миньківці у вересні місяці поточного року відкрито соціально-побутовий комплекс. В даному закладі надаються банно-пральні послуги. Соціальні робітники територіального центру формують заявки на надання послуг з прання одягу за місцем проживання підопічних, збирають брудну білизну, а бригада працівників відділення вантажно-пасажирським автомобілем,  згідно встановленого графіка,  забирають речі, які необхідно прати, і одночасно розвозять випрані і випрасувані речі з попереднього замовлення. Даним відділенням вже надано послуг для 90 жителів Миньківецької сільської ради та навколишніх сіл Славутського району


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь