Шепетівська місцева прокуратура з місцем дислокації в м. Славута повідомляє:

Дата: 24.06.2020 16:25
Кількість переглядів: 503

Фото без описуШепетівською місцевою прокуратурою з місцем дислокації в м. Славута 29.05.2020 до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 248 КК України (порушення правил полювання на звірів, що занесені до Червоної книги України), ч. 3 ст. 369 КК України (пропонування, обіцянка  та надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення нею дій в інтересах того, хто обіцяє, пропонує і надає таку вигоду, з використанням наданого службового становища).

Так, досудовим розслідуванням, проведеним за процесуального керівництва місцевої прокуратури слідчими Славутського відділу поліції ГУНП в області, встановлено, що у кінці листопада 2019 року, обвинувачений, перебуваючи на полюванні у лісовому масиві Державного підприємства «Славутське лісове господарство», вполював шляхом відстрілу самця «лося європейського» віком близько трьох років, який занесений до Червоної книги України.

Вказаним діями, обвинувачений заподіяв державним інтересам, в особі Державного підприємства «Славутське лісове господарство», матеріальних збитків на суму 130000 гривень.

В подальшому, обвинувачений, усвідомлюючи, що може бути притягнутий до кримінальної відповідальності за свої неправомірні дії, з метою уникнення від кримінальної відповідальності за вчинене кримінальне правопорушення, надав слідчому, який здійснював досудове розслідування у кримінальному провадженні, та є службовою особою, що займає відповідальне становище, неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів в сумі 300 доларів США за не притягнення до кримінальної відповідальності та прийняття процесуальних рішень на його користь у кримінальному провадженні. 

За вчинення вказаних злочинів обвинуваченому загрожує від 4 до 8 років позбавлення волі.

 

 

Перший заступник

керівника місцевої прокуратури                                                       О. Базан

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь