A A A K K K
для людей із порушенням зору
Улашанівська територіальна громада
Хмельницька область, Шепетівський район

ДО СЕЛА ДЯТИЛІВКА УЛАШАНІВСЬКОЇ ОТГ ЗАВІТАВ МІЖНАРОДНИЙ ПРОЄКТ «ПОЛІФОНІЯ»

Дата: 06.08.2020 09:46
Кількість переглядів: 1237

Днями до села Дятилівка Улашанівської ОТГ завітав міжнародний проєкт «Поліфонія», який покликаний досліджувати, зберігати та презентувати живу пісенну традицію українського сільського середовища. Організатором фольклорної експедиції стала славутчанка Майя Сайпель, фольклорист, керівник зразкового фольклорного гурту «Перлинка», яка разом із юними учасниками гурту дає нове життя українським народним пісням і традиціям, записаним на теренах нашого краю. Запис фольклору відбувався в приміщенні Дятилівського сільського клубу і завідувач сільською бібліотекою Людмила Кондратюк активно допомагала  в організації роботи проєкту та сприяла підготовці місцевих співочих жіночок до запису.   

У Дятилівці учасники «Поліфонії» спілкувалися із місцевими жительками  Галиною Миколаївною Красномовець, Лідією Ульянівною Матвійчук, Ольгою Михайлівною Ткачук та Галиною Іванівною Леонтюк – берегинями української пісні, яка відрізняє наш народ з-поміж інших. Учасники проєкту зробили низку відеозаписів живого співу наших землячок. Далі зібрані автентичні записи викладають на власний сайт у вільному доступі для бажаючих доторкнутися до давніх традицій свого народу. Пишаємося рідним краєм та його талановитими людьми!

***

До слова, проєкт «Поліфонія» був заснований ще у 2014 році. Спочатку це невелика група людей, які зацікавлені у збереженні та передачі майбутнім поколінням фольклору. Ініціатор та керівник проекту – Міклош БОТ, угорський музикант та етнограф. Він розпочав експедиції Україною ще 2014 року, згодом об’єднав українських та угорських дослідників, науковців, музейників. 

Зараз – це проєкт міжнародного культурного співробітництва Угорщини, України та Франції, головними завданнями якого є фіксація останньої живої пісенної традиції, впорядкування фольклорного архіву та інтеграція української культурної спадщини до сучасного світового контексту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь