A A A K K K
для людей із порушенням зору
Улашанівська територіальна громада
Хмельницька область, Шепетівський район

ЗІ ЗВІТУ СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ. ОСВІТА. ФІЗКУЛЬТУРА І СПОРТ. ГУРТКОВА ПОЗАШКІЛЬНА РОБОТА

Дата: 20.10.2020 17:35
Кількість переглядів: 772

Фото без опису

ОСВІТА

Освіта – скарб; праця – ключ до нього...

З метою забезпечення якісних освітніх послуг Улашанівською сільською радою проведено оптимізацію мережі закладів освіти відповідно до сучасних вимог. На початок  2020/2021 навчального року на території  сільської ради функціонує 6 закладів загальної середньої освіти (Губелецька гімназія, Перемишельська гімназія, Миньковецький ліцей, Улашанівський ліцей імені Володимира Марковського, Хоровецький ліцей, Цвітоський ліцей) і 2 філії (Жуківська та Іванівська   Улашанівського ліцею імені Володимира Марковського). 

Усі заклади та їх філії   мають  структурні підрозділи –  заклади дошкільної освіти.  У 77 класах  навчається  874 учні. Цьогоріч  у перший клас зараховано 99 учнів – на  24 особи  більше  у  порівнянні із минулим роком, що позитивно  вплинуло  на загальну кількість учнів. Дошкільні підрозділи відвідує 189 дітей.

У громаді триває робота з модернізації закладів  загальної середньої освіти у рамках розбудови Нової української школи. Фінансування початкової школи здійснюється за рахунок коштів державного бюджету.

Але, окрім коштів освітньої субвенції, залучаються кошти місцевого бюджету на засадах співфінансування, а саме:

Закуплено меблі (91  парту та стільці для першокласників) у всі заклади  освіти на загальну суму – 113,75 тис. грн.  (кошти державного бюджету 102,375 тис. грн + кошти місцевого бюджету 11,375 тис. грн). Засоби навчання та обладнання (крім комп’ютерного) на суму 53,4 тис. грн. (кошти державного бюджету 42,7 тис. грн. + кошти місцевого бюджету 10,7 тис. грн.).

Придбано 16 одиниць комп’ютерної техніки, а саме: 8 персональних компютерів/ноутбуків, 8 принтерів на суму -  194,7 тис. грн. (175,2 тис. грн. - з державного бюджету, 19,5 тис.грн. – з місцевого бюджету).

Оголошено спрощену процедуру на закупівлю восьми телевізорів SMART-TV, які планується придбати до 01 жовтня 2020 року за кошти Улашанівської сільської ради в сумі 120,0  тис. грн.

У закладах освіти громади освітній простір навчальних кабінетів початкової ланки  відповідає вимогам Нової української школи.

Організовано роботу їдалень, які стовідсотково забезпечують гарячим харчуванням вихованців закладів  дошкільної освіти  та учнів. Середня вартість харчування однієї  дитини дошкільного віку  становить 15 грн., з яких 46,7% -     місцевий бюджет, 53,3% – батьківська плата (7,00 грн. і 8,00 грн.). Харчування дітей з багатодітних сімей – 80% місцевий бюджет, 20% - батьківська плата (11,00 грн. і 4,00 грн.). Вартість харчування учнів 1-4 класів складає 9 грн. (66,7% - місцевий бюджет, 33,3% - батьківська плата 6,00 грн. і 3,00 грн.). Учні  5-11 класів, діти не пільгових категорій, отримують послуги з харчування  за рахунок благодійних внесків.

Одним із найважливіших питань соціального захисту у закладах  освіти є організація харчування дітей пільгових категорій. За рішенням сесії сільської ради,  від плати за харчування в закладах дошкільної освіти, ліцеях та гімназіях  стовідсотково звільнено дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з інвалідністю, дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», дітей, чиї батьки є учасниками АТО, ООС.

У 2020 заплановано 481,9 тис. грн. з місцевого бюджету на харчування школярів.

Виконання натуральних норм харчування становить  97,3%.

Для забезпечення права дітей на отримання дошкільної та повної загальної середньої освіти організований підвіз дітей дошкільного віку та учнів, які проживають за межею пішохідної доступності, шкільними автобусами до місця навчання та у зворотному напрямку.

На території громади є 7 шкільних автобусів, перед початком 2020/2021 навчального року придбаний шкільний автобус для Улашанівського ліцею імені Володимира Марковського (співфінансування з Улашанівської сільської ради на суму 550,0 тис. грн.).

Улашанівською сільською радою здійснюється значна робота щодо забезпечення  освітнього процесу в 2020/2021 навчальному році в закладах  освіти громади. Здійснено підготовку класів, кабінетів, приміщень, облаштування територій. Проведено поточні ремонти на суму 709,9 тис. грн., зокрема закуплено матеріали для ремонтів на суму 226,2 тис. грн.

На поточний ремонт закладу дошкільної освіти Улашанівського ліцею імені Володимира Марковського витрачено 197,0 тис. грн., на капітальний ремонт приміщень харчоблоку – 268,3 тис. грн., на закупівлю обладнання (мийки, столи, сушки) – 49,9 тис. грн.

Поточний ремонт ігрової кімнати закладу дошкільної освіти Цвітоського ліцею коштує  97,3 тис. грн., бібліотеки – 174,3 тис. грн.,  класу – 15,1 тис. грн.

Проводяться роботи з капітального ремонту Губелецької гімназії (утеплення зовнішніх стін) вартістю 99,9 тис. грн.

Виготовлена проектно-кошторисна документація з влаштування санвузлів будівлі Миньковецького ліцею – 55.0 тис. грн.

Продовжується започатковане будівництво спортзалу Цвітоського ліцею з улаштуванням протирадіаційного укриття. Вже використано 3814,7 тис. грн. (кошти державного бюджету – 3200,0 тис. грн, кошти місцевого бюджету –   614,7 тис. грн.). До завершення 2020 року планується освоїти ще 7536,3 тис. грн. (кошти державного бюджету –  6991,0 тис. грн., кошти Улашанівської сільської ради – 545,3 тис. грн.).

Ведеться нове будівництво спортивного майданчика зі штучним покриттям Улашанівського ліцею імені Володимира Марковського (1010,9 тис. грн.).

З метою надання якісних освітніх послуг у заклади освіти закуплено наочність для кабінетів природничих дисциплін на суму 45,0 тис. грн., меблі в шкільну бібліотеку Цвітоського ліцею (стелажі книжкові, лавки, куточки – 73,7 тис. грн.), токарний верстат для робіт з деревом – в Улашанівський ліцей імені Володимира Марковського (9,0 тис. грн.).

У цей заклад за кошти освітньої субвенції закуплено два навчальних кабінети – кабінет фізики вартістю 199,9 тис. грн., кабінет хімії вартістю 146,1 тис. грн. та меблі для кабінету хімії на суму 47,0 тис. грн.

Для забезпечення комфорту дітям у заклади дошкільної освіти Миньковецького ліцею та Перемишельської гімназії придбано доріжки на суму 8,8 тис. грн.; Цвітоського ліцею та Улашанівського ліцею імені Володимира Марковського – два пилосмоки і праску на суму 8,0 тис. грн.

З метою належної підготовки до опалювального сезону та організації безпечного функціонування закладів освіти проведено технічне обслуговування вогнегасників (162 шт. на суму 10,8 тис. грн.). Евакуаційні виходи у закладах освіти громади знаходяться в належному стані, не захаращені та мають вільний доступ, оновлені схеми евакуації.

В зв’язку із запровадженням карантину та посилених протиепідемічних заходів на території України із значним поширенням гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», у закладах освіти проводяться протиепідемічні заходи. Придбано засоби індивідуального захисту (захисні маски багаторазового використання), закуплено 20 інфрачервоних термометрів на суму 29,9 тис. грн., рідке мило (120 л – 4,0 тис. грн), антисептики для рук (51л – 10,5 тис.грн.), засоби для дезінфекції приміщень, поверхонь, шкільних автобусів - 23 кг на суму 4,7 тис. грн.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

ФІЗКУЛЬТУРА І СПОРТ

Навики спортивної майстерності учні здобувають у Дитячо-юнацькій спортивній школі, відділення  якої функціонують на базі  Жуківської філії  Улашанівського ліцею імені Володимира Марковського, Перемишельської гімназії,  Хоровецького ліцею. У дитячо-юнацькій спортивній школі діють відділення  боксу, волейболу та футболу. В 9-ти групах займається 106 учнів, із якими працюють чотири тренери-викладачі.

У всіх закладах загальної середньої освіти Улашанівської сільської ради з 07 по 30 вересня 2020 року проводяться фізкультурно-спортивні заходи згідно з Положенням про проведення Всеукраїнського Олімпійського уроку та Олімпійського тижня в області.

Активно працює дитячо-юнацька спортивна школа Улашанівської громади. Протягом січня-лютого цього року юнаки та дівчата вибороли призові місця на змаганнях:

Чемпіонат Хмельницької області з боксу серед юніорів 2004-2005 р.н. та юнаків 2006-2007 р.н -  одне перше місце, три третіх місця;

Чемпіонат Рівненської області з боксу серед дівчат 2003-2005р.н. та 2006-2007 р.н. – одне перше місце, чотири других місця;

Чемпіонат України з боксу серед юнаків 2006-2007 р.н. – одне друге місце.

ГУРТКОВА ПОЗАШКІЛЬНА РОБОТА

У  новому 2020-2021 навчальному році гурткова робота в Будинку дитячої та юнацької творчості Улашанівської сільської ради буде проводитись  на базі  Миньковецького ліцею, Улашанівського ліцею імені Володимира Марковського, Цвітоського ліцею. 

В Будинку дитячої творчості   вихованці розвивають хореографічні, вокальні, артистичні здібності, навчаються самостійно виготовляти сувеніри, займаються ткацтвом. В 9-ти гуртках займається 145 вихованців, з якими працюють п’ять керівників гуртків.

До роботи в гуртках залучаються діти, які перебувають на внутрішньо шкільному обліку, діти із багатодітних та малозабезпечених сімей, діти-сироти та інваліди.

Педагогічні працівники  позашкільного закладу   дають змогу відкритися кожній творчій особистості, духовно збагатитися, повірити у себе, активно діяти, творити, працювати ,працею створюють максимально сприятливі умови для реалізації спортивних можливостей бажаючих.

Побудовано новий спортивний майданчик з штучним покриттям та на території Улашанівської гімназії.

Для бажаючих займатись волейболом та баскетболом будуть облаштовані також спеціальні спортивні майданчики.

Сподіваємося, що стадіон стане справжнім центром для розвитку фізичної культури і спорту у центральній садибі громади.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь