A A A K K K
для людей із порушенням зору
Улашанівська територіальна громада
Хмельницька область, Шепетівський район

30 липня – Всесвітній день протидії торгівлі людьми

Дата: 29.07.2022 15:19
Кількість переглядів: 528

 

Фото без опису

     Щороку 30 липня світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році з метою привернення уваги до тяжкого становища мільйонів людей з усіх куточків світу, які стали жертвами торгівлі людьми, а також підвищення поінформованості громадськості про глобальну проблему торгівлі людьми задля активної протидії цьому злочину. 

      В Україні, внаслідок широкомасштабного вторгнення російської армії, явище торгівлі людьми збільшилося, трансформувалося і відкрило нові канали для осіб, які вчиняють цей злочин.

      Вразливість людей збільшилася як всередині країни, так і за її межами. Багато хто втратив роботу, багато хто втратив домівки. Ці ризики впливають на прийняття рішень щодо неофіційно оформленої праці. 

      Випадки, пов’язані з торгівлею людьми, складно ідентифікувати під час масового переміщення людей, роз’єднання сімей, появою дітей, які переміщуються без супроводу або зазнали роз’єднання з родичами.

      У відповідь на це в Україні посилено роботу Національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів 527 (працює безкоштовно з мобільних телефонів) або 0 800 505 501 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів). Особи, які перебувають за кордоном, можуть звернутися до консультантів гарячої лінії за електронною адресою 527.hotline@gmail.com

 

5 правил, яких слід дотримуватися у різних ситуаціях:

 

Документи. Надавайте документи лише офіційним особам. Заздалегідь зробіть та збережіть копії найважливіших документів, у тому числі онлайн.

 

Транспорт. Знайте, куди їдете, та повідомте про поїздку рідних чи друзів. Не сідайте в авто до незнайомих чи підозрілих людей. Вишліть рідним чи друзям номер транспортного засобу, яким пересуваєтеся.

 

Допомога. Приймайте допомогу лише від людей та організацій, що заслуговують на довіру.

 

Спілкування. Не віддавайте нікому  мобільний телефон чи інші засоби зв’язку. Будьте обачними та обережними при спілкуванні з незнайомцями.

 

Зв’язок. Підтримуйте постійний зв’язок із рідними, друзями, колегами. Повідомляйте про будь-які зміни  свого маршруту, місця проживання чи роботи. Домовтеся з ними про кодове слово або фразу, які повідомлять, що ви в небезпеці.

 

Бережіть себе та своїх близьких!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь